mačevi

Mačevi

Mala Arkana - Mačevi - tarot karta Kralj

KRALJ

Kralj ima budan i radoznao izraz lica, podseća na vozača bojnih kola (velika arkana VII) i označava moćnu i autoritativnu osobu. Sa mačem koji se nalazi izvan korica, ukazuje na njegovu spremnost za akciju. Kralj predstavlja energičnu i odlučnu osobu analitičkog duha, možda lekara ili čoveka koji nosi neku vrstu uniforme.

Mala Arkana - Mačevi - tarot karta Kraljica

KRALJICA

Njen karakteristični izraz lica ukazuje na osobu koja pati. Ona može predstavljati udovicu ili osobu koja je pretrpela nekakav gubitak. Dovodi se u vezu sa tugom, ali je u prošlosti bila prilično srećna. Velikodušna je, dosetljiva i sposobna. Mane su joj: uskogrudnost, sklonost ka postavljanju intriga i zamki.

VITEZ

Poput kralja i vitez je snalažljivi borac, ali njegov pristup je viteški. On je spreman direktno da se suoči sa problemima, ali ponekad reakcije su mu suviše nepromišljene, a pristup nije razborit. Prisustvo viteza sugeriše na osobu koja neustrašivo juriša u nepoznato. Može da ukazuje na osobu koja je kao opsednuta nekim mislima ili namerama. Buntovnik.

SLUGA

Sluga je budan i oštrouman, aktivan i ambiciozan. Obratite pažnju, on svoj mač drži u levoj ruki. Njegova moć u dosetljivosti je sjajna. Ako se ovakva osoba nalazi us vas, potrudite se da od nje što vise naučite, ali budite oprezni i nemojte se pouzdati u nju. Karta vas opominje da obratite pažnju na početne simptome bolesti i da odete na lekarski pragled.

DESET

Iznenadani gubitak. Nesigurnost. Moguć gubitak posla. Bolesti, neprijatelji.

DEVET

Prekid prijateljstva. Ozbiljan problem. Priznanje grešaka rešava probleme. Racionalizujte svoje brige, tako ćete ih lakše rešiti. Trovanje.

OSAM

Frustracija zbog problema. Zbunjenost i oklevanje. Pravda koja kažnjava.

SEDAM

Uspeh suparnika. Nepoštenje. Nepokornost. Potreba za pozitivnim razmišljanjem i pažljivom strategijom. Krađa.

ŠEST

Suparnici su nemoćni. Uskoro ćete dobiti bitku. Potrebna je disciplina. Bitna je saradnja sa drugima. Sumnjivo stanje zdravlja.

PET

Oprez, suparnici mogu uspeti. Uklonite prepreke pre nego što krenete na put. Ishitrenost će vas odvesti krivim i pogrešnim putem. Griža savesti.

ČETIRI

Odlaganja i problemi. Istrajnost pobeđuje. Potreba za samoćom. Javno i očigledno zlo. Ubistvo, atentat.

TRI

Saradnja rešava probleme. Nesporazum ili prevara. Spor ili razvod braka. Bolesno stanje.

DVA

Problemi. Odgovornost za postupke jednog prijatelja i rizik radi prevelikog žrtvovanja. Razočarenje u društvenom životu. Dvoličnost. Duel, dvoboj.

AS

Velika borba o prestolu.

Scroll to Top