Tarot karte - novčići

Novčići

Mala Arkana - Novčići - tarot karta Kralj

KRALJ

Kralj ponosito pokazuje svoj novac i nosi šešir u obliku broja 8 (pogledajte objašnjenje o Čarobnjaku i Snagu iz Velike Arkane). Ova karta predstavlja uspešnog čoveka sa velikom poslovnom dovitljivošću, on retko propušta priliku da uveća svoje bogatstvo. On ceni novčanu i materijalnu sigurnost. Odan je prijatelj, a mana mu je sklonost ka kockanju ili prevelikim investicijama.

Mala Arkana - Novčići - tarot karta Kraljica

KRALJICA

Izraz zadovoljstva na kraljičinom licu dok gleda svoj novac, otkriva osobu koja ceni novčanu sigurnost i zna da zaradi novac na svaki način. Predstavlja imućnu osobu, darežljivu i milosrdnu. Može predstavljati i lik starije žene. Mane su joj to što nema poverenja u druge, plaši se neuspeha. Kurtizana.

VITEZ

Vitez je veliki materijalista, koji se suočava sa nekim problemima u postizanju svojih ciljeva. Predstavlja zrelu pouzdanu osobu. Karta vam postavlja pitanje: “da li mislite dovoljno o poboljšanju svojih izgleda”? Možda treba da pripazite na svoje zdravlje i da promenite način ishrane. Možda trebate da odbacite cigarete ili alkohol? Kockar, eksploatator žena.

SLUGA

Za razliku od ostalih karata sa likovima iz ove serije, Sluga izgleda potpuno nezainteresovano za svoj novčić. (U nekim garniturama ga je izgubio). On je privlačan sanjar, ali iako izgleda površan i bezobziran, on predstavlja osobu koja može da se usresredi na učenje, osoba sa puno ideja i originalna je. Tip osobe koju označava ova karta može predstavljati studenta, lopova, službenika, osoba koja je preokupirana nekim idejama.

DESET

Blagostanje. Posao dobro ide. Inventivno i originalno ulaganje daje plodove, ali postoji opasnost od prevelike spekulacije. Gubitak novca na kocki.

DEVET

Novčana sigurnost. Nastavak istraživanja može stimulirati pamet i poboljšati novčanu situaciju. Neočekivani dar ili račun. Kupovina zemaljskih-imovinskih dobara.

OSAM

Uspeh i novac od napornog rada. Potreba za ohrabrenjem. Istrajnost se isplati. Mlada ćerka.

SEDAM

Siguran uspeh. Veliko bogatstvo. Unosno poslovno putovanje. Opšti napredak.

ŠEST

Čuvajte se nepoštenih poslova. Dobro i zlo su u sukobu. Izbor između škrtosti i milosrđa.

PET

Na kraju dolazi uspeh i nadoknada gubitka. Pažljiva rasprava sa partnerom olakšava finansijski teret. Razum je u službi sreće. Štednja ili škrtost.

ČETIRI

Finansijski problemi. Da bi ste unapredili finansije potrebna je pažljiva organizacija. Panika.

TRI

Unosni biznis. Angažovanost u raznim projektima. Moguće iscrpljenje energije. Potreba za diskrecijom. Početak unosnog posla.

DVA

Potreba za konsultacijom. Odgovornost može prouzrokovati nervnu napetost. Unosno partnerstvo. Dobri proračuni za uštedu novca. Poslovni ugovor ili udruženje. Trgovina ili trampa.

AS

Preokret u sreći. Neočekivani poklon ili nasleđe. Kratko putovanje. Novac od profesionalnog rada. Zabava košta. Sklad ideja.

Scroll to Top