Tarot karte - pehari

Pehari

Mala Arkana - Pehari - tarot karta Kralj

KRALJ

Stari Kralj na kolenu čvrsto i uravnoteženo drži svoj pehar. Leva ruka mu je oslonjena na naslon prestola. Osoba koju kralj označava, sa velikom verovatnoćom je otac porodice ili čovek na položaju. On je odgovoran i vrlo obrazovan, može predstavljati pravnika ili poslovnog čoveka, ali u svakom slučaju predstavlja osobu koja je kreativna i umetnički nastrojena. U najgorem slučaju, on je lukav i nepošten ili dvoličan.

Mala Arkana - Pehari - tarot karta Kraljica

KRALJICA

Kao i njen suprug i kralica na kolenu drži mirno svoj pehar. Njen presto ima i zaštitni baldahin, a ona u levoj ruci drži koplje. Ona je srdačna žena, praktična, inteligentna, iskrena i maštovita. Može predstavljati majku porodice i suprugu.

Mala Arkana - Pehari - tarot karta Vitez

VITEZ

Lep izgled mladića koji dostojanstveno jaše. On može predstavljati glasnika koji nosi poziv ili vesti o nekoj povoljnoj prilici. On je sanjar i ima problema sa koncentracijom. Može označavati zaljubljenu osobu ili zavodnika. Njegov zaokupljeni um može poslužiti i kao upozorenje: čuvajte se lopovluka ili prevare.

SLUGA

U nekim garniturama Sluga gleda ribu u svom peharu, dok u drugima on samo poslušno drži pehar. Karta predstavlja osobu koja ima sposobnost da se povuče iz neke situacije, nekoga ko je povučen i miran, ko može objektivno da prosuđuje o situaciji. On je promišljen, marljiv i maštovit. Može da označava mladića koji je savladan čarima ljubavi ili sentimentalnog vezivanja, kao i mladića koji je uzbuđen zbog ljubavi.

DESET

Oznacava srećan porodičan život i prijateljstvo. Moguća je i nova ljubavna veza ili oživljavanje stare. Sa nekim kartama može značiti i promene u kući.

DEVET

Emocionalna stabilnost, roditeljstvo, polna strast u kombinaciji sa iskrenom ljubavi, ljubomora može pokazati razočaranje. Dobro zdravlje, poštovanje porodičnih zakona.

OSAM

Problemi u odnosima. Sebičnost i ambicija mogu nauditi. Posesivnost.

SEDAM

Uspeh za vas i vaše najbliže. Sanjarenje može biti štetno. Ispravne odluke zahtevaju hladnokrvnost. Porodična kriza će prestati. Srećno rešenje materijalnih pitanja i ispunjavanje ljubavnih planova.

ŠEST

Dinamična privlačnost. Mogućnost nove ljubavne veze. Idealizirana ljubav. Novosti o srećnom događaju. Kolebanje u vezi osećaja. Neodlučnost.

PET

Ljubav na kraju pobeđuje. Nemojte se brzo uvrediti. Napori, a zatim uspeh. Neodlučnost može prouzrokovati probleme. Mudrost i volja nadvlađuju osećaje. Odricanje. Žrtvovanje.

ČETIRI

Prepreke u ljubavi. Harmonija u ljubavi vodi do zasićenosti. Premorenost može smanjiti vitalnost i stvoriti nezadovoljstvo. Rođenje muškog deteta.

TRI

Rešenje problema. Zadovoljstvo. Ljubavna avantura. Nekontrolirani izlivi emocija i preterena osetljivost. Stvaralački rad se dobro nagrađuje. Početak razvitka ljubavi. Trudnoća.

DVA

Romantični porivi. Emocije moraju biti kontrolisane razumom. Zajednički intelektualni interes. Harmonično jedinstvo. Uzvraćena ljubav. Obnovljena strast. Težnja za ostvarenjem sentimantalne veze.

AS

Ljubavna veza. Vesti o voljenoj osobi. Novi dom. Putovanje iz porodičnih razloga. Savet od prijatelja. Dom, kuća.

Scroll to Top