SANOVNIK

hvatac snova

Zašto su snovi važni?

Postoje naučni dokazi kako različite vrste snova, počev od onih koji se iz noći u noć ponavljaju preko živopisnih snova i noćnih mora, pa do bizarnih noćnih vizija, mogu da upozore na bolesti i godinama pre nego što se pojave prvi simptomi. Pored toga, snovi mogu da pomognu u boljem razumevanju čovekovih problema i nedoumica.

Snovi koje ne smete ignorisati

Snovi su, generalno gledajući, preslikana stvarnost i stvarni događaji, ali simboli u snovima i te kako mogu da utiču na naš život. Toliko vremena tokom života provedemo u snovima da mnogi naučnici smatraju da sanjanje može da se smatra alternativnom stvarnošću. San je složen psihološki fenomen, proces u kojem se izražava naše najdublje Ja, izmenjeno stanje svesti u kojem se mešaju svesni i nesvesni sadržaji. Za vreme spavanja ni telo ni mozak nisu potpuno neaktivni.

Svaki od sledećih snova ima određeno značenje, a njihovi simboli mogu uticati na vaš život.

Letenje

Snovi u kojima letimo su vrlo česti i mogu da znače moć ili probleme sa samopouzdanjem. Ključni trenutak u tim snovima nalazi se na samom početku, pri uzletanju. Tada zapravo pobeđujete svoja ograničenja. Letenje predstavlja slobodu koja se nalazi izvan ljudskih mogućnosti, pa kad letimo prepoznajemo sopstveni osećaj moći ili manjak istog.

Letenje u snu može da otkrije i vaše stanje uma. Glatko poletanje najčešće znači neki pozitivan događaj, dok padanje za vreme leta obično označava moralna dvoumljenja.

kako izgleda letenje u snu

Hrana

Hrana u snovima najčešće znači hranu za dušu, ali takođe može da izražava neispunjene želje. Ako nismo zadovoljni svojim životom, često pokušavamo da se zadovoljimo kroz snove, a hrana je najčešće prvi izbor u tome za većinu ljudi.

Svaka namirnica koja se pojavi u snovima može da ima zasebno značenje, zavisno od njenog oblika i boje. Na primer, orah predstavlja mentalne sposobnosti, dok mango simbolizuje želju za telesnim kontaktom.

Bežanje

Ako vas neko u snovima progoni, to je najčešće indikator teskobe i straha jer ste u nečemu ranjivi i osetljivi. Velika je verovatnoća da vam neko fizički preti jer inače ne biste bežali. Način na koji se u snu nosite s činjenicom da vas neko proganja zapravo predstavlja način na koji se nosite sa stresom i problemima u svakodnevnom životu.

covek trci

Proganjanje može da simbolizuje izbegavanje sukoba, ali može da vam posluži i kao “alat“. Naime, promena uloga u snu i suočavanje s progoniteljem pomoći će vam da se suočite s teškim situacijama u svakodnevnom životu. Ako ste u snu sami svoj progonitelj, to znači da sami sebe terate da savladate strahove.

Golotinja

Golotinja u snu je takođe vrlo česta i može da ima nekoliko značenja, u zavisnosti od vaše trenutne situacije. Odeća generalno simbolizuje skrivanje, jer su ljudi jedina živa bića koja skrivaju svoje telo. Ako su svi ostali obučeni, činjenica da ste vi goli predstavlja ranjivost i verovatno potrebu za prihvatanjem.

zaljubljen par na plazi

Biti go u snu može da znači i da nešto o sebi skrivate i da se bojite da to neko ne sazna. S druge strane, može da znači i da ništa ne skrivate pred drugima ili da pomalo egzibicionistički želite da budete u centru pažnje. Vi procenite.

Životinje

Životinje u snovima imaju posebno značenje koje, naravno, zavisi od vrste. Generalno, životinje predstavljaju ili deo vaše ličnosti ili vaše strahove i nade. Ako je životinja koju sanjate divlja, onda verovatno ima veze s neukroćenim, podsvesnim delom vaše ličnosti. Ako se radi o domaćoj životinji, onda se odnosi ili na vašu svesnost i razum ili na određenu životinju koja ima neko značenje u vašem životu.

Postoje mnoge kulture koje veruju da životinja u snovima predstavlja vašu dušu poput totema, životinje koja najbolje odgovara vašem karakteru. Veruju da čovek može da nauči da sledi svoju životinju, totem, u snu kako bi otkrio istinu o sebi. Ako ta životinja priča, onda predstavlja skriveno znanje do kojeg ne može da se dođe uobičajenim načinima.

Preuzeto sa sanovnik.org

 

call centar

Astrofon22 Call Centar

 SRBIJA 0901800807 (120 din)
SWISS 0901100045 (1,99 CHF)
 HRVATSKA 064501512 (0,46 – 0,63 EUR)
AUSTRIA 0900440099 (1,55 EUR)
 BiH – BH Telecom 094250407 (1,4 bam)
 BiH – m:tel 094573637 (1,4 bam)
 SWEDEN 09391005020 (7 SEK)
NEMAČKA 09003000135 (0,79 EUR)

Zabrinuti ste o Vašim snovima? Hitno Vam je potrebno astrološko tumačenje? Uz Astrofon22 savladajte životne nedoumice i poboljšajte kvalitet Vašeg života. Naši operateri su izuzetni stručnjaci u astrologiji, ezoteriji, magiji i predviđanju.

Scroll to Top