tarot karte - štapovi

Štapovi

Mala Arkana - Štapovi - tarot karta Kralj

KRALJ

Kralj sedi na prestolu, ali njegov stav nam daje do znanja da je nespokojan i da ima malo vremena. Plemenit je, iskren i savestan, ali njegova osećanja se brzo uzburkaju, može predstavljati mudrog i zrelog oca, ali povremeno je sklon i različitim promenama, obično je oženjen. Njegove mane su: sklonost ka strogim ocenama, preterivanje i previše dogmatičnosti.

Mala Arkana - Štapovi - tarot karta Kraljica

KRALJICA

Lepa kraljica, za razliku od kralja deluje vrlo kraljevski i oseća se potpuno udobno na svom prestolu. Ona predstavlja osobu koja uživa u životu, ali poseduje mnogo zdravog razuma. Otvorena je i iskrena, ume da saoseća i voli, vrlo je ženstvena. Njen iskreni interes za druge ljude čini je odličnom domaćicom. Njena glavna mana je ljubomora.

VITEZ

Vitez palica je pun strasti, spreman je da se suoči se sa svima i sa stvarima u budućnosti. Karta savetuje da ćete uskoro promeniti adresu ili otputovati i upozorava na moguće svađe ili promene u odnosima. Pozitivan napredak, podstiče vas da razmislite kako da proširite svoj poslovni interes. Mladić, neoženjena osoba, student, neko ko se tek probija u životu.

SLUGA

Načinom na koji promatra svoj štap koji je čvrsto oslonjen na zemlju, čini se da sluga živi pomiren sa svetom. On predstavlja vrlo privrženu i odanu osobu. Možda ljubavnika ili glasnika koji donosi važne vesti. Upozorava vas da se čuvate neodlučnosti i problema koje stvara ogovaranje. Mladić je u potčinjenom položaju zbog neke uticajne osobe.

DESET

Postignuće. Rešenje problema. Uskoro ćete ostvariti uspeh ili moć. Velika kreativnost. Moguća promena u karijeri ili premeštaj na poslu.

DEVET

Budite mirni i staloženi. Vaš položaj na poslu privremeno može biti uzdrman zbog neke promene ili prevare. Trenutak je da zaustavite neku akciju.

OSAM

Razmislite pre nego što preuzmete inicijativu. Moguća je dodatna odgovornost. Držite se zlatne sredine.

SEDAM

Uspeh u planu ili započetoj akciji. Samo proračunati rizik se isplati. Inicijativa i individualni pristup osiguravaju uspeh. Zadržaćete čvrstu poziciju uprkos suparnicima.

ŠEST

Mogućnost neuspeha, kada se uspeh već čini sigurnim. Uspeh zavisi od strpljivosti. Uradite ono što treba u pravo vreme. Izbegavajte agresivnost u poslu. Lenjost.

PET

Odlučnost donosi pobedu. Izazov. Korisni saveti starijih savetnika. Razdražljivost.

ČETIRI

Rešavanje problema. Odbacivanje prepreka. Dostignuće. Blagostanje donosi mir. Intelektualno ostvarenje.

TRI

Uspešno poslovno partnerstvo. Pregovori. Samopouzdanje i agresivnost u akciji donose rezultate. Dosledan napor i rad se nagrađuje. Trgovačke aktivnosti se isplaćuju.

DVA

Analiza sprečava nesporazume. Slobodno vreme i raspored poslova zahtevaju pažnju. Iznenađenje, moguće unapređenje.

AS

Energija, novi poduhvati. Poslovna prilika ili putovanje. Izazov i mogućnost inicijative. Zakon. Naredba.

Scroll to Top