Otvaranje tarot karte – postupak,smisao otvaranja i svrha otvaranja

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Saznajte šta Vas čeka. Pozovite savetnika, recite šta Vas muči.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

U tarotu postoji pregršt načina na koje se otvaraju tarot karte. Otvaranje tarot karte, dakle otvaranje samo jedne karte, predstavlja tek jedan, ali vrlo vrijedan način. Otvaranje jedne tarot karte namjenjeno je poglavito početnicima. S ovom tehnikom se ne mogu očekivati čuda u smislu kvalitete odgovora. Nema mjesta da bi se dobila širina u tumačenju. No, tehnika je jednostavna i daje dosta dobre rezultate.
Otvaranje tarot karte – postupak
​Otvaranje tarot karte je najjednostavniji i najbrži način da se dođe do željenog odgovora. Postupak otvaranja je krajnje lagan i brz. Kao i obično, pitač se treba fokusirati na pitanje. Dok pitanje polako u sebi ponavlja, karte je potrebno lagano miješati. Kada pitač osjeti potrebu da treba stati s miješanjem, to treba i učiniti. Nakon toga karte je potrebno presjeći na tri dijela te ih ponovno vratiti na okup po želji. I onda se izvuče prva karta. I to je to.
Otvaranje tarot karte – smisao otvaranja
Otvaranje tarot karte se ne radi uvijek. Potrebno je biti upoznat s razlozima kada se pojedina tehnika otvaranja karata koristi. Otvaranje tarot karte se radi onda kada se želi dobiti koncizan odgovor, s da ili ne. Također, otvaranje tarot karte se može iskoristiti i onda kada želimo dobiti opis određene situacije. Primjerice, pitanje glasi: “Kako me XY osoba vidi?”. Podrazumjeva se da se s otvaranjem samo jedne tarot karte ne može dobiti odgovor o nekoj kompleksnoj situaciji kao što je npr. sudski postupak. Gotovo bilo koji tarot špil se može koristiti prilikom otvaranja tarot karte. Za nijansu je bolje koristiti klasičan tarot špil, a ne, primjerice, anđeoski tarot. Ponavljam, ovo nije kruto pravilo. Štos je u tome što je klasičan špil dizajniran tako da izvrsno pokriva sva životno važna pitanja.
Otvaranje tarot karte – primjeri
​Što se konkretnih primjera tiče, siguran sam da bi svaki tumač tarota pronašao gomilu vrlo dobrih primjera gdje im je otvaranje tarot karte pomoglo da pruže kvalitetan odgovor. Primjerice, jedna klijentica je postavila sljedeće pitanje: “Da li me voli?”. Izvukao sam samo jednu kartu, Ljubavnici. Odgovor je glasio da, voli te! Drugi primjer: “Kako će mi biti na zabavi?”. Izvukao sam tri pehara. Bit će zabavno. Atmofera će biti opuštena. Tako je i bilo. Treći primjer: “Kako će proći poslovni sastanak?”. Izvukao sam pet mačeva. Sastanak će biti grozan. Svađat ćete se. Nikakav zaključak neće biti donesen. Tako je i bilo.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Scroll to Top

Otvori tarot i saznaj.