SKLONIŠTE STARIH RIMLJANA

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Saznajte šta Vas čeka. Pozovite savetnika, recite šta Vas muči.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Priča o Argosu je još zanimljivija, jer se tvrdi da je taj grad bio sazidan u kanjonu, između visokih litica krečnih stena koje okružuju Rgotinu. Prizor je i za današnje prolaznike impresivan jer se sjajnobeli visovi brda uzdižu unedogled i čini se kao da se utapaju u samo nebo.
‘Možda nas i ta atmosfera tera da verujemo da su stari Rimljani izabrali neku nisku zaravan koja je sa sve tri strane bila okružena brdima i da su na njoj sazidali grad’ – kaže jedan od meštana koji se i sam aktivno bavi potragom za zakopanim blagom koja je zakonom zabranjena.
On, kao i drugi meštani, veruje da su Rimljani blokirali teškim stenama i sam ulaz u grad, tako da je svetlo dopiralo samo iz otvora iznad doline. Potom su u brdu koje im je činilo zaleđinu otvorili ulaz u pećinu, još prostraniju od sazidane tvrđave, i unjoj uredili sobe za eventualnu zaštitu od varvarskih plemena.
‘Pećina je kažu imala duboko jezero okruženo uskim kanalima koji su vodili do prostranih dvorana. U jednoj od njih bilo je uređeno mnogo soba i sve su imale kupatila slična onom starorimskom, koje i danas stoji u Brestovačkoj Banji, udaljenoj od Rgotine dvadesetak kilometara. Druga, nešto manja dvorana bila je očigledno namenjena zabavi. U njoj su bili stolovi i stolice čiji su uglovi obloženi vinjetama kovanim od zlata. Na niskim, ali dugim pravougaonim soframa, ostalo je mnogo lepe grnčarije, činija i čaša iz kojih su Rimljani verovatno pili svoja dobra vina i uživali u ukusnoj hrani. Verujem da su tu uživali u onim poznatim bahanalijama na kojima im i današnji svet zavidi. Skrivenije odaje služile su kao riznice. jedna je bila kovnica novca. Radilo se u njoj više od dvesta godina. Druga je bila ostava. Metalni kovčezi bili su puni zlatnika, srebrnjaka, nakita i bakarnih i glinenih izrezbarenih posuda – ispričao je gore spomenuti tragač za blagom.
Dok je govorio, nije napravio nijednu pauzu, kao da priča po nečijem diktatu. A oči, zagledane u daljinu čudno su se caklile, poput očiju putopisca koji opisuje mesto na kome je više puta bio i impresioniran zapamtio svaki detalj koji je video.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Scroll to Top

Saznajte šta Vas čeka u budućnosti.