Urok je vrsta rituala koja uzrokuje prokletstvo!

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Saznajte šta Vas čeka. Pozovite savetnika, recite šta Vas muči.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Urok je vrsta rituala koja uzrokuje prokletstvo. Kada se kaže urok najčešće se misli na urokljivo oko. Urokljivo oko je prokletstvo koje se osobi nametne tako šta se u nju bulji. Ovo se najčešće radi kada osoba nije toga svjesna. Mnoge kulture vjeruju da primanje urokljivog oka uzrokuje nesreću ili ozljedu.

Urokljivo oko je jako prisutno u islamu. Definicija bi glasila; osoba koja ima moć da svojim pogledom šteti ljudima, životinjama i objektima. Tradicija je među mnogim muslimanima da ako prime kompliment da kažu mašallah (samo je u Allaha moć). Na taj način priznaje se moć božja tj. automatski se tjera urokljivo oko.

Hindusi vjeruju da je ljubomora izvor moći urokljivog oka. Oni prihvataju da se radi o pogledu prepunom zlobe, ali dodaju da i pogled prepun divljenja nije dobar. Zanimljivo, Hindusi smatraju da je čovjek najosjetljiviji da dobije urokljivo oko u vrijeme velikih životnih promjena kao što je pubertet, ulazak u brak ili rođenje djeteta. Oni vjeruju da neke životinje kao što je zmija raspolažu s ovom moći. Također, smatraju da urokljivo oko najčešće rade žene.

Kao što sam naziv govori, urokljivo oko se bazira na oku odnosno očima. Zašto baš očima? Zato jer se oči smatraju ogledalima duše. Kada je duša poremećena, a to se, kako Hindusi ispravno vjeruju, događa kada je čovjek emotivno rastresen, kada ga grize ljubomora, kada krene da mrzi sve oko sebe, tada čini sve što može da našteti; pogled postaje surov i zao. Činjenica je da pogled može da pruži mnogo informacija o čovjeku. Neki ljudi doista raspolažu sa strašnim pogledom. Njih nije teško prepoznati. Problem je s onim ljudima koji imaju umiljati pogled, a destruktivne namjere. U tom slučaju najbolje je slijediti unutrašnji glas. Ako intuicija kaže da tu nešto ne valja, ako osjetite u kostima da osoba nije na svom mjestu, to treba ispitati. Treba vidjeti kakva je, s kim se druži, šta voli i šta ne voli itd.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Scroll to Top

Crna magija je opasna.